vrijdag, 20. april 2007 - 9:06

Acht aanhoudingen in onderzoek dood Michel Schuurman

Beverwijk

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 37 jarige Michel Schuurman uit Velsen-Noord, heeft de afgelopen week 8 personen aangehouden. De politie gaat er van uit dat twee van de aangehouden verdachten, mannen van 44 en 42 jaar uit Alkmaar, kunnen worden aangemerkt als de vermoedelijke schutters. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De overige verdachten, 5 mannen in de leeftijd van 29 tot 61 jaar en één vrouw van 29 jaar, worden onder andere verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van Schuurman, handel in verdovende middelen, bedreiging en afpersing.

Ook is in de afgelopen week in 9 panden een zoeking gedaan, waarbij diverse goederen zoals computers en administratieve bescheiden in beslag genomen zijn. De zoekingen werden gedaan in Alkmaar, Bergen, Castricum, Delft en Ommen.

De verdachten werden de afgelopen week aangehouden in Alkmaar en Bergen. Zij worden allemaal voorgeleid aan de rechter commissaris. Zoals bekend werd Schuurman op 14 december 2006 omstreeks 00.30 uur doodgeschoten in een café aan de Arendsweg in Beverwijk.

Naar aanleiding hiervan is door politie en het openbaar ministerie een rechercheteam (team grootschalige opsporing) geformeerd van ongeveer 25 mensen. Dit team, bestaande uit onder meer tactische en forensische rechercheurs, heeft onder andere mensen gehoord en forensisch onderzoek ingesteld.

Op 3 en 4 april werd aandacht aan deze zaak besteed in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Ter Plaatse. In totaal zijn hierop 4 reacties binnengekomen die in het tactisch onderzoek betrokken zijn. De informatie uit de verhoren, het forensisch onderzoek en het tactisch onderzoek laten een beeld ontstaan dat geleid heeft tot de aanhoudingen van afgelopen week.
Provincie:
Tag(s):