vrijdag, 23. maart 2007 - 10:41

“Afval dumpen doe je niet, niet in de natuur�

Gorredijk

Komende maandag 26 maart gaat de vervolgcampagne “Afval dumpen doe je niet, niet in de natuur� van start. De campagne is erop gericht om het stiekem dumpen van afval aan te pakken. De natuur lijdt er zichtbaar onder, het vergalt de natuurbeleving en het opruimen ervan kost de gemeenschap handen vol geld.

Illegaal afval dumpen is een omvangrijke bron van vervuiling die iedereen stoort die van de natuur wil genieten. Is het probleem omvangrijk? Ja! De gemeenten Oost- en Weststellingwerf, Heerenveen en Opsterland, staatsbosbeheer, Vereniging voor Natuurmonumenten, It Fryske Gea, Wetterskip Fryslân ramen hun jaarlijkse inspanningen voor het opruimen van illegale dumpingen op circa € 250.000.

De ludieke openingshandeling van de campagne vindt plaats in de gemeentelijke berm ter hoogte van de Leitswei 2 te Gorredijk. Verzamelen om 15.00 uur bij multifunctioneel centrum De Skâns te Gorredijk. Vanaf de Skâns wordt er naar de openingslocatie gelopen.

Wethouder Wietze Kooistra van Opsterland houdt een toespraak en verricht samen met wethouder Sierd van Weperen van Ooststellingwerf de opening.
Provincie:
Tag(s):