zondag, 29. april 2007 - 20:59

Ajax komt één goal tekort

Ajax is één doelpunt tekort gekomen om zich landskampioen te mogen noemen. De Amsterdammers wonnen met slechts 2-0 van Willem II. De Amsterdammers profiteerden niet van het verlies van AZ, omdat PSV haar doelsaldo opkrikte door een 5-1 overwinning op Vitesse en zo Ajax op de ranglijst voorbij ging.

Ajax begon enigszins zenuwachtig aan het duel. Thuis hadden de Amsterdammers nog met 6-0 van de Tilburgers gewonnen, het doel was uit ook de score zo ver mogelijk op te voeren. De eerste kans goede kans van de wedstrijd was voor Huntelaar. Hij kreeg de bal perfect in de loop aangespeeld van Gabri. Even later poeierde Van der Wiel de bal net over. Aan de andere kant ontstond veel ruimte doordat Ajax toch erg op de aanval speelde. Swinkels profiteerde bij een Tilburgse counter bijna van de ruimte.

Na een kwartier volgde opnieuw een Amsterdamse mogelijkheid. Een schot van Sneyder miste precisie en ging een meter naast. Even later belandde een trap van Emanuelson wel achter Zois. Dit tot vreugde van zowel het uit- als thuispubliek. Ook veel supporters Willem II steunden Ajax, omdat zij anti-AZ waren.

Ajax scoorde nog via Huntelaar, maar verder kwam het niet. De klok tikte verder en met de stand in Eindhoven was het van het grootste belang nog één goal te maken. Acht minuten voor tijd kopte Huntelaar snoeihard enkele centimeters naast. Het slotoffensief bracht nog redelijk wat kansen en kansjes, maar van Lucky Ajax was vanmiddag geen sprake. Ajax eindigt het seizoen als tweede en neemt het nu in de eerste ronde van de play-offs op tegen Heerenveen.
Categorie:
Tag(s):