zaterdag, 17. maart 2007 - 11:46

Alle grenzen van redelijkheid overschreden

Assen

Twee inwoners uit Assen een 23 - jarige vrouw en een 26 - jarige man hebben vrijdagavond aan den lijve ondervonden dat de politie geen bedreigingen, beledigingen en verzet meer tolereert. De vrouw kreeg een bekeuring van € 130,- voor het uitschelden van een agent voor "vieze kankerlijder" en de man belandde in de cel omdat hij agenten bedreigde, beledigde en zich hevig verzette tegen zijn aanhouding.

Ook wordt hij verdacht van vernieling van een ruit en bedreiging van de eigenaar van een horecagelegenheid. Voor ditzelfde feit werd ook nog een 23 jarige Assenaar aangehouden.

Alles begon toen de café-eigenaar één van de verdachten vertelde dat hij niet met een glas drinken zijn zaak mocht verlaten. Dit ontaardde in een conflict waarbij de eigenaar werd bedreigd en een ruitje naast de deur werd vernield. De verdachten liepen weg en de politie werd gebeld.

Toen agenten even later in de omgeving de, hevig aan een hand bloedende, 26 jarige verdachte aanspraken wilde deze niet blijven staan en zich ook niet identificeren. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding waarbij hij de agenten bedreigde en beledigde. Zijn vriendin bemoeide zich er mee en schold de agenten uit. Uiteindelijk belandden beiden op het politiebureau.

De 26 jarige man is voor nader onderzoek ingesloten evenals de ook aangehouden 23 jarige verdachte. Deze laatste wordt alleen verdacht van bedreiging van de café-eigenaar en vernieling. De vrouw is na verhoord te zijn met een boete in vrijheid gesteld.

De café-eigenaar doet aangifte van bedreiging en vernieling, de vier agenten doen aangifte van belediging en/of bedreiging.
Provincie:
Tag(s):