woensdag, 21. maart 2007 - 8:47

Amsterdam viert jubileum Boomfeestdag in aanwezigheid van Koningin

Amsterdam

Woensdag 21 maart is het voor de vijftigste keer dat de Nationale Boomfeestdag gevierd wordt. In Amsterdam krijgt het jubileum een speciaal tintje. Daar komen in de nieuwe wijk Ijburg, een aantal bijzondere gasten. Eregast is Hare Majesteit de Koningin, terwijl ook de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mevrouw G. Verburg, de Commissaris van de Koningin van Noord-Holland, de heer H. Borghouts en burgemeester J. Cohen aanwezig zullen zijn. De Koningin plant samen met kinderen van de Daltonschool Neptunus in IJburg, een Vleugelnoot in een bomencirkel. Na het planten geeft ze aan de 130.000 kinderen, die deze dag, in ons hele land, bomen planten, het startsein voor deze Jubileum-Boomfeestdag. Dit doet ze door het loslaten van een enorme Boomfeestdag-ballon met hieraan een door haar geschreven ‘wens voor de aarde’ bevestigd.

Een spectaculair BomenGala, ’s avonds, zal het Jubileumfeest afsluiten. Tijdens dit Gala krijgt de Stichting van Staatsbosbeheer het Nationaal KinderBomenBos cadeau: een bos met Geboortebomen en KinderGedenkbomen. Ook wordt die avond de locatie van dit bos bekend gemaakt.

De Koningin zal een jubileumboom planten en daarmee samen met hte loslaten van de ballon, het startsein geven voor het planten van bomen in heel Nederland. Tijdens het planten zullen de PopGirlz, het bomenlied ‘Longen van de Aarde’ zingen. Dit om namens de jubilerende Stichting Nationale Boomfeestdag te benadrukken dat zij de volwassenen van morgen zijn en dat ook kinderen willen leven in een groene gezonde wereld.

Na een compleet programma zal de Koningin in de avond het Gala bijwonen.
Provincie:
Tag(s):