zaterdag, 3. maart 2007 - 20:44

Amsterdamse probleem-jongeren in zware criminaliteit

Amsterdam

Een steeds groter wordende groep Amsterdamse probleemjongeren belandt in de zware criminaliteit. Jongeren die een paar jaar geleden kleine diefstallen pleegden, worden nu ingezet door topcriminelen om hand en spandiensten te verrichten. Ook worden ze ingeschakeld voor huurmoorden. Wim Woelders, de Amsterdamse baas van de recherche uitte hierover vandaag zijn zorgen in het RTL Nieuws.

Het betreft vooral Marokkaanse en ook een groep Antilliaanse jongeren, aldus Woelders. Opvallend is dat er jongeren bijzitten die een paar jaar geleden betrokken waren bij de rellen op het Amsterdamse Mercatorplein.

De jongeren nemen de handel over die vrijkomt, wanneer andere criminelen worden gearresteerd. Ze worden ingezet om andere mensen te bedreigen of af te persen, maar ze zijn ook bereid om voor 20.000 – 30.000 euro een huurmoord voor een topcrimineel uit te voeren. De criminele activiteiten zouden door het hele land worden uitgevoerd.

De probleemjongeren die een aantal jaren geleden verantwoordelijk waren voor kleine criminaliteit, lijken zo carrière te maken in de zware criminaliteit.
Provincie:
Tag(s):