dinsdag, 20. maart 2007 - 18:38

Anthrax-procedure opgestart na vondst (melk)poederbrief

Reuver

Bij sporthal de Schans in Reuver is dinsdagochtend de anthrax-procedure in werking gezet na het aantreffen van een poederbrief in de brievenbus. Rond 9 uur kreeg de politie de melding binnen dat er een brief was gevonden zonder adressering. De beheerster van de sporthal opende de brief en zag dat er poeder inzat. Zij kreeg hierbij wat van het poeder op haar hand.

Meteen na de melding werd door de hulpdiensten de anthrax-procedure in werking gezet. De politie is samen met brandweer en Ghor ter plaatse gegaan. De brandweer heeft de brief veiliggesteld en overgedragen aan de politie. De inhoud van de brief is vervolgens voor onderzoek overgebracht naar een laboratorium in Lelystad. Na onderzoek bleek de inhoud van de brief te bestaan uit melkpoeder, zo meldt de politie.

Zowel de betrokken mensen als de route die ze gelopen hebben werden ontsmet. In de sporthal bevonden zich op het tijdstip van de gevonden brief mensen die aan het sporten waren. Zij hebben hun sportactiviteiten kunnen voortzetten omdat de poederbrief in een ander afgesloten gedeelte van de sporthal gevonden was.

De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):