zaterdag, 6. januari 2007 - 15:10

Auto met vier inzittenden te water

Noordbeemster

Op de Middenweg in Noordbeemster is donderdagmiddag een personenauto met vier inzittenden van de weg afgeraakt en in de naastgelegen sloot terechtgekomen. De 66-jarige bestuurder uit Grootebroek reed over de N243 in de richting van de Provinciale Weg toen hij door nog onbekende oorzaak van de weg afraakte. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het voertuig raakte eerst een boom en kwam vervolgens op de kop in de naast de weg gelegen sloot terecht. De inzittenden op de achterbank, een 33-jarige vrouw uit Grootebroek en een 37-jarige inwoner van Lutwigsvelde waren zelfstandig uit het voertuig gekomen. De voorste inzittenden zijn door omstanders uit het water gehaald. Allereerst de bestuurder, daarna zijn echtgenote.

Om de echtgenote te kunnen bevrijden moest er een lifehamer aan te pas komen die aan passerende automobilisten werd gevraagd. De 67-jarige vrouw is door omstanders gereanimeerd en dit werd later door het traumateam overgenomen. Het echtpaar is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Provincie:
Tag(s):