donderdag, 29. maart 2007 - 14:10

Auto zonder bestuurder steekt snelweg over

Amstelveen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten kreeg donderdag 29 maart 2007 om 12.00 uur een bijzondere melding. Op de rijksweg A9 ter hoogte van Amstelveen was een personenauto zonder bestuurder vanaf de vluchtstrook drie rijstroken overgestoken en tegen de middenvangrail tot stilstand gekomen.

Het voertuig liep lichte schade op aan het linker voorscherm en de bumper. Onderweg is het voertuig, ondanks het drukke verkeer, niet door andere weggebruikers geraakt.

Een 25-jarige bestuurder uit Utrecht had bij een tankstation een bekertje koffie gehaald en in de middenconsole geplaatst. Bij het wegrijden zag hij dat zijn portemonnee, die hij op het dak had laten liggen, van de auto viel. Hij bracht zijn voertuig op de vluchtstrook tot stilstand en rende naar zijn kostbare bezit. Hij had zijn auto niet echter op de handrem gezet; dat maakte de kop koffie niet mogelijk. Van de mogelijkheid om de auto in de versnelling te zetten maakte hij in de haast ook geen gebruik.

Door de aflopende weg zette de auto zich na het verlaten van het voertuig toch weer in beweging richting Utrecht. De auto stak drie rijstroken over en kwam tegen de linker vangrail tot stilstand. Oplettende automobilisten konden erger voorkomen, waardoor het bij deze aanrijding bleef.
Provincie:
Tag(s):