zondag, 4. maart 2007 - 19:31

Automobilist ontdekt autodief in kofferbak

Heerlen

Bij een bergingsbedrijf dat door de politie wordt ingeschakeld om afgesleepte voertuigen te stallen, is vrijdag een 28-jarige Duitser uit Balve aangetroffen in de kofferbak van een gestolen auto. Uit angst voor de politie hield hij zich daar al vijf dagen verborgen. Hij werd ontdekt toen de eigenaar van de auto zijn bezit kwam ophalen, zo meldt de politie zondag.

De man had de auto in Duitsland gestolen. Toen hij vorige week zondag op Nederlands grondgebied zonder benzine kwam te staan, had hij zich onder de uitrolbare hoedenplank van de auto gelegd om een dutje te doen. Daags later ontdekte de politie de als gestolen geregistreerde auto en liet hem door het bergingsbedrijf optakelen en overbrengen naar het bedrijf. Vervolgens werd de Duitse eigenaar van de auto verwittigd, die het voertuig vrijdag kwam ophalen. Deze ontdekte de man toen hij de kofferbak openmaakte.

Tegenover de politie verklaarde de autodief dat hij besloten had enkele dagen in de kofferbak te blijven bivakkeren. Omdat hem in Nederland geen strafbare feiten ten laste konden worden gelegd, heeft de politie hem laten gaan. De zaak is overgedragen aan de Duitse politie. Hoe de man zich enkele dagen in leven heeft gehouden in de kofferbak, is niet bekend. Bij zijn ontdekking maakte hij een gezonde indruk.
Provincie:
Tag(s):