woensdag, 4. april 2007 - 23:56

'AZ beter dan Ajax en creatiever dan Werder'

Bewust van de aanvalskracht van AZ staat Werder Bremen morgen aan de aftrap voor de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Cup. De Duitsers rekenden twee rondes geleden af met Ajax, maar schatten de Alkmaarders hoger in dan de Amsterdammers.

"AZ is tien procent beter dan Ajax", zegt technisch directeur Klaus Allofs op de website van Werder Bremen. De nummer twee van de Bundesliga versloeg Ajax eerder dit seizoen met 3-0 in Bremen, maar ging in de Arena met 3-0 onderuit.

"AZ zal tegen ons zijn vertrouwde spel spelen", denkt Allofs. Ook trainer Thomas Schaaf is op zijn hoede. "Met Arveladze en Koevermans beschikken ze over veel kwaliteit in de voorhoede, ze opereren heel rustig en slaan dan bliksemsnel toe."

AZ-trainer Louis van Gaal verwacht geen open wedstrijd. Hij vindt zijn ploeg creatiever dan Werder. "Maar het moet in de wedstrijd nog blijken of dat een voordeel is voor ons. Werder speelt vanuit een goede organisatie. Het is een cliché, maar ik ben tevreden als Werder niet scoort en wij één of twee doelpunten maken." Van Gaal roemde Werder. "Ik denk dat Werder een grote ploeg is. Dat hebben we gezien tegen Barcelona en Ajax. Ze hebben een aantal heel goede spelers, zoals Frings, Wiese, Mertesacker, Klose en de zeer creatieve Diego. Ze zijn goed georganiseerd en scoren niet voor niets zo veel in de Bundesliga."

Van Gaal kan weer beschikken over Simon Cziommer en Rogier Molhoek, die hersteld zijn van blessures. Zodoende telt de Alkmaarse selectie achttien man.

Het duel begint donderdagavond om 20.45 uur.
Categorie:
Tag(s):