vrijdag, 9. februari 2007 - 11:02

Banden- en loopspoor verraadt alcomobilist

Oosterwijtwerd

De politie heeft donderdagnacht een 26-jarige man uit Oosterwijtwerd in zijn woning aangehouden voor rijden onder invloed. De politie werd de door de man gewaarschuwd dat hij met zijn auto in de sloot was gereden. Hij gaf aan dat hij de vandaag de auto uit de sloot zou halen. Ook verklaarde de 26-jarige dat er geen alcohol in het spel was.

Politieagenten namen hierop polshoogte in Oosterwijtwerd. De dienders zagen vanaf een café een bandenspoor van een auto lopen naar de Damsterweg. Twee keer week het bandenspoor af van de normale loop van de weg. De betreffende automobilist had kennelijk twee keer moeten corrigeren. Bij de derde keer ging het fout, waarna de verdachte met zijn auto regelrecht de sloot in was gereden.

Vanaf de plek van het ongeval zagen de agenten voetsporen naar de woning van de Oosterwijtwerder. Ook dit spoor was niet recht: het spoor liep soms van de ene kant van de weg naar de andere kant. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in.

De verdachte verklaarde dat na thuiskomst nog twee halve liters had gedronken. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de verdachte is door een sleepdienst afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):