dinsdag, 20. maart 2007 - 17:05

Bejaarde slachtoffer van truc bij geldautomaat

Hoogeveen

Een 79 - jarige man uit Hoogeveen is zaterdagmorgen het slachtoffer geworden van een truc toen hij geld stond te pinnen bij een geldautomaat aan het Haagje in zijn woonplaats. De man raakte door de truc voor €1000,- gedupeerd, dit maakte de politie dinsdagmiddag bekend.

Op het moment dat de man de pincode invoerde kwamen er een man en aan vrouw, vermoedelijk van Pakistaanse of Indische afkomst aan beide zijden van hem staan en spraken hem in een vreemde taal aan. Ondertussen zwaaiden ze met een biljet van €50,- en drukten beide op de knoppen van de geldautomaat.

De man stuurt de man en vrouw weg en ziet dat ze de bestuurder van een zilvergrijze auto aanspreken die voor het verkeerslicht staat te wachten. Als de man verder wil met gaan met zijn geldhandeling ontdekt hij dat er al €1000,- van zijn rekening is gehaald.

De man heeft hierna nog kort gesproken met een tot nog toe onbekende man die waarschijnlijk na hem geld heeft gepind. De politie wil graag met deze man in contact komen en met de bestuurder van de zilvergrijze auto.
Provincie:
Tag(s):