donderdag, 15. maart 2007 - 21:24

Belangrijke stap gezet richting realisatie multifunctioneel centrum Gieterveen

Gieterveen

Tijdens de Marktplaats Samenleving van afgelopen woensdag is gesproken over de voortgang van de realisatie van het multifunctioneel centrum (MFC) in Gieterveen. Het college vindt nu dat de tijd rijp is om de fase van aanbesteding in te gaan.

De afgelopen maanden is er keihard gewerkt door de werkgroep uit Gieterveen. Zo is overleg geweest over de invulling van het gebouw, is in kaart gebracht welke zaken in zelfwerkzaamheid uitgevoerd kunnen worden en zijn er diverse fondsen aangevraagd. Er is ook bestuurlijk overleg geweest met de werkgroep. Gezamenlijk is men er in geslaagd om een realistisch bouwprogramma neer te zetten.

De raad heeft unaniem ingestemd met de door het college voorgestelde lijn. En daarmee wordt nu de fase van aanbesteding ingegaan. Tegelijkertijd moet er nog veel werk worden verzet. Zo zal er een exploitatieplan en een samenwerkingsvorm gemaakt moeten worden. Als dat volgens plan verloopt, kunnen rond de zomer definitieve knopen worden doorgehakt. College, werkgroep en raad zijn buitengewoon tevreden.
Provincie:
Tag(s):