woensdag, 11. april 2007 - 9:38

Bijna 4 procent meer omzet detailhandel

Amstelveen

In februari 2007 heeft de detailhandel 3,6 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De detaillisten hebben vooral meer verkocht. Het omzetvolume was 2,7 procent groter dan een jaar eerder, terwijl de prijzen 0,9 procent hoger waren.

De omzet van de postorderbedrijven en andere verkopers via internet was bijna 10 procent hoger. Ook de winkels in de food en non-food boekten meer omzet.

Forse omzettoename non-foodwinkels
De winkels in de non-foodsector realiseerden in februari 4,8 procent meer omzet dan een jaar eerder. De winkels hebben ruim 4 procent meer verkocht. Daarnaast waren hun artikelen gemiddeld bijna 1 procent duurder.

De winkels in bovenkleding behaalden de hoogste groei. Zij zetten ruim 10 procent meer om. Van de onderscheiden branches in de non-foodsector boekten de textielsupermarkten als enige een omzetdaling.

Ook meer omzet foodwinkels
In februari 2007 boekten de winkels in voedings- en genotmiddelen 2 procent meer omzet dan in februari 2006. Zowel de prijzen als de verkopen namen toe. De supermarkten behaalden een omzetgroei van 2,8 procent.
Categorie:
Tag(s):