donderdag, 1. februari 2007 - 19:38

Boekenfeest in Nijmegen

Nijmegen

De Nationale Boekenweek wordt op zaterdag 17 maart afgesloten met het grote Nijmeegs Boekenfeest. Tal van beroemde schrijvers en artiesten zijn die avond te bewonderen op de drie podia van Concertgebouw de Vereeniging.

Een uniek samenwerkingsverband van boekhandel Selexyz dekker van de vegt, Bibliotheek Gelderland Zuid, de Keizer Karel Podia, de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit en de Wintertuin, heeft de krachten gebundeld om alle lezers uit Nijmegen en omgeving te verblijden met een sprankelend nieuw en ouderwets gezellig boekenfeest.

Het thema van de Nationale Boekenweek is ’Lof der Zotheid’. Het Nijmeegs Boekenfeest sluit hierbij aan en presenteert een bonte stoet schrijvers, muzikanten, dichters, deejays in een avond vol humor, literaire zotheid en spetterend feest.

We ontvangen onder meer Remco Campert en Connie Palmen. Joris Luyendijk vertelt hilarische verhalen over humor in het Midden Oosten.

Oud-Nijmegenaar Thomas Verbogt leest voor, en de op twee na grootste Nijmegenaar, Stevie Starlight, zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. Ook Tjitske Jansen treedt op, evenals Wilfried de Jong - en dat is nog maar het begin van de karavaan!

Het volledige programma wordt bekend gemaakt op 19 februari a.s. en is te lezen op de site van de bibliotheek: www.obgz.nl.

Ook de kaartverkoop begint op 19 februari a.s. Kaarten zijn te koop bij alle vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid, bij de kassa van de Keizer Karel Podia en bij de twee Nijmeegse vestigingen van boekhandel Selexyz dekker vd vegt.
Provincie:
Tag(s):