dinsdag, 27. maart 2007 - 8:44

Brandbrief naar de kamer over aanrijtijden ambulances

Ridderkerk

Op 24 Maart heeft de fractie van Ridderkerks Belang een brandbrief gestuurd naar Minister Klink van Volksgezondheid.
In deze brief meld de fractie zijn bezorgdheid over de overschrijding van de aanrijtijden van de ambulances in Ridderkerk en de regio. De fractie wil om kracht achter de brief te zetten een handtekeningenactie starten.

Volgens de fractie is het een schande dat er in zo’n grote gemeente als Ridderkerk geen plaats meer is voor een eigen ambulancepost. Ridderkerk is aan het vergrijzen en dat betekend volgens de fractie dat de ambulance wel eens meer zal moeten gaan rijden. Als deze dan nog steeds in Barendrecht staat kan dat wel eens onnodig veel doden opleveren.

“Het is een schande dat de overschrijding percentage binnen onze geme! ente ruim 36% is en dat terwijl het in Barendrecht maar 15% i! s,�ver klaart fractievoorzitter Dijkhuizen.
Volgens de fractie van Ridderkerks Belang is het niet alleen in Ridderkerk een schande maar in heel de regio heb je van dit soort overschrijdingen.

Een klein voorbeeld is bijvoorbeeld Berkel en Rodenrijs waar de overschrijding maar liefst 63% was in 2006. Om over de 100% van Bleiswijk maar te zwijgen.

De fractie vraagt in haar brief of de minster zich nu eens sterk wil maken voor de echte problemen in de samenleving en daar behoort de happy hour en het rookverbod niet echt onder.
Om haar brief kracht bij te zetten gaat de fractie beginnen met een handtekeningen actie.

“Als het goed is zijn de lijsten zo goed als klaar en dan kunnen we gaan beginnen�zegt Dijkhuizen strijdvaardig.
Een aantal fractieleden gaan huis aan huis om de handtekeningen op te halen. “Dit wordt een grote klus maar dat hebben we er voor over en natuurlijk hopen we dat de inwoners in Ridderkerk ons mee zullen helpen door zelf ook h! andtekeningen op te halen,�gaat Dijkhuizen door.

De fractie hoopt dat ze voor de zomervakantie de handtekeningen kan gaan aanbieden aan minister Klink.
Provincie:
Tag(s):