donderdag, 8. maart 2007 - 16:46

Brunssum herdenkt mijnramp uit 1947

Brunssum

Op zondag 25 maart staat Brunssum stil bij de 60-jarige herdenking van de mijnramp die de Staatsmijn Hendrik in 1947 trof en waarbij 13 mijnwerkers om het leven kwamen – de grootste naoorlogse mijnramp van Nederland.

Vanaf zondag 25 maart zullen in cultureel centrum d’r Brikke-Oave gedurende vier dagen een groot aantal activiteiten plaatsvinden die de vele aspecten van het mijnverleden van Brunssum zullen belichten: een expositie, lezingen, filmvoorstellingen, culinaire markten en vele muziekoptredens.

De vierdaagse manifestatie, onder de naam ‘MIJN-verleden Brunssum’ begint met een herdenkingsmis in de kerk Langeberg. Aansluitend vindt er een kranslegging plaats bij het mijnmonument op het Bodemplein. In cultureel centrum d’r Brikke-Oave aan het Lindeplein vindt een gevarieerd programma plaats met onder meer muziekoptredens.

De manifestatie ‘MIJN-verleden Brunssum’ is een initiatief van een aantal oud-mijnwerkers, in samenwerking met de gemeente Brunssum. Alle programma-onderdelen zijn gratis toegankelijk.
Provincie:
Tag(s):