woensdag, 17. januari 2007 - 12:22

Chemische reactie zorgt voor slachtoffers in hotel

Maastricht

In Hotel L’Empereur aan de Stationstraat in Maastricht heeft woensdagochtend rond 11.00 uur een ontploffing met gevaarlijke stoffen plaatsgevonden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Hierbij zijn chloordampen vrijgekomen waardoor 15 mensen onwel zijn geworden. Zij zijn overgebracht naar het academisch ziekenhuis.

De slachtoffers klaagden over ademhalingsmoeilijkheden, hadden braakneigingen en tranende ogen, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Hun toestand was niet ernstig. In totaal werden 24 personen met soortgelijke klachten ter plaatse behandeld. Zij werden na behandeling opgevangen in een nabijgelegen horecagelegenheid.

De brandweer heeft de hotelgasten geëvacueerd en ook metingen verricht in aangrenzende panden. Hierbij werden echter geen schadelijke concentraties chloor gemeten.

De chloorlekkage is waarschijnlijk ontstaan door werkzaamheden bij het zwembad in de kelder van het hotel. Hierdoor zijn gevaarlijk stoffen vrijgekomen, waardoor chloordampen zijn ontstaan. Deze chloordampen hebben zich door het gebouw verspreid.

Omstreeks 13.30 uur werd het sein veilig gegeven en konden de gasten weer terug naar het hotel. Door de gemeente Maastricht werd een speciaal telefoonnummer (043-3505025) opengesteld waar familieleden van gasten van het hotel terecht kunnen voor meer informatie. De omgeving van het hotel werd gedurende geruime tijd door de politie afgezet. Het busvervoer rondom het station werd tijdelijk omgeleid. Deze situatie is inmiddels weer hersteld.

Naar de juiste oorzaak van het incident zal door de arbeidsinspectie en de politie een onderzoek worden ingesteld.

Vrijdag was het hotel ook al een keer ontruimd geworden door een brandende frituurpan.
Provincie:
Tag(s):