vrijdag, 9. maart 2007 - 1:19

De IntegratieQuiz

Harderwijk

Hoe is het gesteld met de kennis van allochtone Harderwijkers van de Nederlandse cultuur en wat weten Nederlanders van de Turkse en Marokkaanse cultuur? Zouden autochtonen slagen voor het inburgeringexamen? De antiracismedag is een mooi moment om de kennis van de Harderwijker bevolking te testen. Een mooi moment voor een gezellige avond waar ruimte is voor entertainment, korte discussies en vooral elkaar ontmoeten.

De IntegratieQuiz is een initiatief van de Marokkaanse vereniging, de Turkse stichting ter Bevordering Betrokkenheid Harderwijk (SBBH) en stichting Welzijn Op Maat. Deze IntegratieQuiz wordt mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Stimuleringsfonds.

Zeventig Harderwijkers kunnen deelnemen aan deze quiz. Er wordt gestreefd naar een zo breed mogelijke groep. De winnaar van de quiz zal een passende prijs winnen. Ook lokale bestuurders zullen aan de quiz deelnemen. Drie van hen nemen plaats op het podium en geven publiekelijk antwoord op de quizvragen. Dit zijn wethouder Rob Daamen, Mousa Yasbah, bestuurslid Marokkaanse Moskee, en VVD-raadslid Tacettin Sahin.

Al eerder sloegen deze organiserende instellingen de handen ineen voor een debat over het integratievraagstuk. Aanleiding toen waren de Franse rellen. Er werd gesproken over de kansen voor de allochtone jeugd in Harderwijk. Jongeren, politie, lokale en provinciale politici hadden een constructief gesprek over dit thema. Alle aanwezigen waren het er over eens dat deze bijeenkomst een vervolg moest krijgen. Vandaar dit initiatief tot de IntegratieQuiz.

De IntegratieQuiz vindt plaats op 21 maart vanaf 19.30 uur in de Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk. Als u mee wilt doen of meer informatie wilt krijgen, kunt u contact opnemen met Tabo Goudswaard, projectmanager Welzijn Op Maat tel. 0341 434656 of per e-mail: info@welzijnharderwijk.nl
Provincie:
Tag(s):