donderdag, 3. mei 2007 - 21:17

Dierenpark Emmen heeft weer zeeleeuwen

Emmen

In het zeeleeuwenbassin van Dierenpark Emmen zwemmen weer zeeleeuwen. Twee vrouwelijke en één mannelijke Californische zeeleeuw schieten nu door het water en er zijn op dit moment ook nog drie jonge dieren onderweg naar Emmen.

De komst van deze zeeleeuwen is het gevolg van het TBC-drama dat zich heeft afgespeeld met de kolonie Patagonische zeeleeuwen. Het bassin is onder toezicht van de Voedsel en Waren Autoriteit grondig ontsmet, geheel gereinigd en met schoon water gevuld. Nu zijn er ook weer zeeleeuwen te zien in het bassin.

De komende tijd zijn de verzorgers en een trainster druk bezig de zeeleeuwen van alles te leren. Ze doen dit door goed gedrag te belonen, uiteraard met vis. De dieren moeten bijvoorbeeld leren op commando naar hun nachtverblijf te gaan, naast de verzorger stil te liggen, met de neus de hand van de trainster aan te raken om vervolgens hun bek te openen en hun gebit laten zien. Allemaal trainingen die erop gericht zijn het verzorgen van de dieren en onderzoeken van de dierenarts te vergemakkelijken. Het is de bedoeling dat de bezoekers de training van de zeeleeuwen mee kunnen maken.

Op dit moment is er een drietal jonge zeeleeuwen uit het dierenpark van Neurenberg onderweg naar Emmen, terwijl er op korte termijn uit andere parken nog eens drie zeeleeuwen bijkomen. Met die groep gaan de verzorgers druk aan het trainen, zodat de bezoekers straks net als voorheen, maar dan wel heel anders kunnen genieten van de presentatie bij de zeeleeuwen.
Provincie:
Tag(s):