vrijdag, 16. februari 2007 - 18:24

Dode na ernstig verkeersongeval A73

Haps

Vrijdagmorgen omstreeks 08.00 uur vond er op de Rijksweg A73 van Nijmegen naar Venlo, ter hoogte van Haps een ernstig verkeersongeval plaats. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Bij de hulpverlening zijn een traumateam en de brandweer ingezet.

Een 52 jarige automobilist uit Druten reed met zijn auto richting Venlo. Daar verloor hij kennelijk de imperial vanaf het dak van zijn auto. Dat voorwerp kwam op de linker rijstrook terecht. De automobilist bracht zijn auto op de vluchtstrook tot stilstand en stapte uit. Terwijl hij achter zijn auto stond, moest een 23 jarige automobiliste uitwijken voor het op de rijbaan liggende voorwerp.

Door de stuurbeweging die zij maakte, kwam de vrouw op de rechter vluchtstrook terecht en botste tegen de 52 jarige man en zijn stilstaande auto. De vrouw raakte bekneld en is door de brandweer uit haar auto bevrijd. Het verkeer ondervond enige tijd overlast omdat het werd omgeleid via een op- en afrit van de A73. De weg is om 09.45 uur weer vrijgegeven. Het 52 jarige slachtoffer is later op de dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
Provincie:
Tag(s):