zaterdag, 10. maart 2007 - 12:19

Echnaton assisteert Waterskibond op HISWA

Almere

Leerlingen van de vmbo-opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) van Echnaton lopen deze week hun maatschappelijke stage op de HISWA. Dagelijks assisteren twee derdeklassers de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond.Zij staat daar met een heuse skisimulator.Derdeklassers Robin Brands en Erik Damman mochten het spits afbijten tijdens de opening. Robin kreeg zelfs van Nederlands kampioen wakeboarden Abel Vegter een wakeboardles en ging voor tv en vip-publiek het water op.

Het werd voor hem de eerste ervaring met een wakeboard. “Ik heb één keer gewaterskied en dat leerde ik heel snel. Dit was een stuk moeilijker, maar een fantastische ervaring�, aldus een enthousiaste Robin.

De jongens kijken met veel plezier terug op hun dagje Rai. “De HISWA was erg leuk, want we mochten zelfstandig de skisimulator bedienen�, zegt Robin. “Het was maar goed dat we daar stonden, want er was wel wat uitleg nodig. De simulator is een soort rollend tapijt, waar je met beginnersskies op gaat. Dat ziet er best ingewikkeld uit.� Erik beaamt dit. “Toen wij het gingen demonstreren, snapten de mensen pas goed wat de bedoeling was.� Op hun optreden kregen ze dan ook veel positieve reacties. “Sommigen vroegen zelfs hoe lang we al waterskiën, maar wij zitten zelf niet eens op die sport�, lacht Erik.

Organisatrice Shira Waage van de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond is blij met de hulp van de leerlingen van Echnaton. “Dit is heel bijzonder. We zijn als sportbond namelijk erg budgetgebonden en er is veel hulp nodig voor onze skimachine op de HISWA. Het mes snijdt op deze manier aan twee kanten. De leerlingen helpen mij bij de simulator en ik help de leerlingen aan een leuke, maatschappelijke stage.�
Provincie:
Tag(s):