donderdag, 7. juni 2007 - 18:27

Eerste dorpswinkel 'nieuwe stijl' geopend.

Heerhugowaard

Samen met mevrouw Van Buuren, een maatschappelijk actieve bewoonster, heeft gedeputeerde Sascha Baggerman vandaag in Heerhugowaard De Noord de eerste dorpswinkel geopend die met steun van de provincie tot stand is gekomen.

Met de term dorpswinkel wordt iets anders bedoeld dan de buurtsuper. Het is een voorziening in een kleine kern, waar verschillende publieke en commerciële diensten worden aangeboden. In De Noord zijn dat de Rabobank, de gemeente Heerhugowaard en sociale verhuurder Woonwaard. De dorpswinkel, die de naam Info(n)oord heeft gekregen, is gevestigd in de bibliotheek.

De Rabobank houdt er twee ochtenden in de week spreekuur. Woonwaard en gemeente zijn vooral elektronisch aanwezig. Via een computer kan de website van de gemeente worden geraadpleegd. Telefonisch kan gratis verbinding worden gemaakt met het informatiepunt van de gemeente.

Het is de bedoeling dat het aanbod in Info(n)oord nog wordt uitgebreid. Een positief neveneffect van de samenwerking is dat de openingstijd van de bibliotheek is verdubbeld.

Ook in andere dorpen in de provincie wordt de haalbaarheid van dorpswinkels onderzocht. De provincie heeft voor dit project 1,5 miljoen euro gereserveerd voor de komende vijf jaar
Provincie:
Tag(s):