vrijdag, 23. maart 2007 - 22:37

Einde aan straatterreur na negen aanhoudingen

Eindhoven / Veldhoven

Na een uitgebreid onderzoek en negen aanhoudingen heeft de politie een einde gemaakt aan verschillende berovingen, mishandelingen en vernielingen die gedurende een klein jaar plaatsvonden in Eindhoven-Gestel en Veldhoven. De misdrijven werden gepleegd door jongeren uit Gestel in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Een aantal van de opgepakte jongeren zou zich schuldig hebben gemaakt aan een beroving in de Julianastraat in Veldhoven, waarbij een fietser van zijn fiets en mobiele telefoon werd beroofd.

De eerste aanhoudingen vonden plaats op 6 maart. Twee van de negen verdachten zitten nog in bewaring.

De aangehouden jongeren worden ook verdacht van betrokkenheid bij vernielingen van ongeveer dertig personenauto’s, tuinhekken, speeltuintoestellen en het opblazen van bushokjes met zelfgemaakte bommen. De jongeren maken deel uit van een hanggroep in Gestel. Alle gedupeerden zijn inmiddels door de politie schriftelijk op de hoogte gesteld over de behaalde resultaten. Opvallend was dat de aangehouden jongeren zaken bekenden waarvan nog geen aangifte is gedaan.

In nauwe samenwerking tussen de politieafdeling Eindhoven-Gestel, de buurtbrigadier en de recherche wordt voor de ouders van de verdachten een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Ze worden hierover per brief geïnformeerd. Het onderzoek is nog niet afgerond.
Provincie:
Tag(s):