maandag, 23. april 2007 - 20:17

En we noemen haar.....Nonni

Breda

De flessenzuil van de ondergrondse glascontainers op het Nonnenveld in Breda heeft haar eigen naam. Wethouder Schoenmaker, die wethouder Willems van Cultuur, Verkeer en Milieu vervangt, maakte vrijdagmiddag de winnende naam en de prijswinnaar bekend van de prijsvraag die de gemeente uitschreef om tot een pakkende naam te komen voor deze unieke zuil. En de keuze is gevallen op; Nonni.

Mevrouw Bruijns uit Breda is winnaar en nam een reischeque t.w.v. € 750 in ontvangst. ‘Onze keuze viel op Nonni, omdat de naam verwijst naar de locatie waar wij de eerste twee exemplaren eind vorig jaar plaatsten. Verder is de naam internationaal goed bruikbaar’, aldus de jury. De gemeente registreert de naam Nonni als merk bij het merkenbureau in Breda.

De Gemeente Breda heeft inmiddels bezoek gehad van gemeenten uit België, Frankrijk en Zwitserland. Deze gemeenten hebben interesse in de exploitatie van de flessenzuil.

Het ontwerp van de zuil in de vorm van een fles is uniek in Nederland en gepatenteerd door de Gemeente Breda en Bwaste, leverancier van afvalsystemen. Met deze vorm vergroot Breda de herkenbaarheid van de glascontainer en verbetert zij haar dienstverlening voor Bredanaars.
Provincie:
Tag(s):