zondag, 25. februari 2007 - 22:00

Gedeputeerde Haarsma ruimt de 'rommel' op

Borger

De plannen staan op papier, de financiën zijn rond en het terrein is bijna leeg. De rommel wordt opgeruimd, daarna is het tijd om iets nieuws te gaan bouwen.

Om de start van de herstructurering in de wijk Hunzedal in Borger een feestelijk tintje te geven, ruimt gedeputeerde mevrouw A. Haarsma op dinsdag eigenhandig de laatste ‘rommel’ in de wijk op. Hiermee geeft zij het startsein voor de voorbereiding van de infrastructuur, alvorens de bouw van nieuwe woningen kan beginnen.

De herstructurering van Hunzedal is een project van Wooncom en de gemeente Borger-Odoorn. Het project is opgebouwd in fases, waarin Wooncom bouwt en de gemeente de infrastructuur van het terrein verzorgt.

De sloop van de woningen is in het najaar van 2006 uitgevoerd. In de periode van februari tot en met april 2007 wordt het terrein bouwrijp gemaakt, waarna er in de weg Hunzedal een regenwaterriool wordt aangelegd.

In mei 2007 start de bouw van de nieuwe woningen. Er wordt verwacht dat de bouw in 2013 is afgerond, alle fases woonrijp zijn en de randwegen hersteld.
Provincie:
Tag(s):