woensdag, 21. februari 2007 - 16:46

Gedeputeerde reikt proefmap loverboys uit

Delfzijl

Gedeputeerde Ineke Mulder (welzijn en zorg) reikte woensdag een voorlichtingsmap uit over loverboys aan de rectortor, Koos Slagter, van het Fivelcollege in Delfzijl. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 1500 meisjes slachtoffer van loverboys. De map over loverboys is bedoeld om Voortgezet Onderwijs in de provincie Groningen te stimuleren aandacht te besteden aan deze loverboyproblematiek.

Eerder reikte de gedeputeerde de map huiselijk geweld uit aan de rector van het Augustinuscollege in de stad Groningen. Uit onderzoek blijkt dat de meeste slachtoffers van lichamelijk en geestelijk geweld, slachtoffer worden in hun jeugd. Vooral jongeren van 15 - 20 jaar zijn kwetsbaar. Zij zijn een belangrijke doelgroep voor voorlichting over huiselijk geweld. De map over huiselijk geweld is ontwikkeld, omdat er vanuit scholen vraag was naar materiaal om dit thema goed te kunnen signaleren en bespreekbaar te maken.


De themamappen zijn ontwikkeld in opdracht van de provincie door CMO Groningen, in het kader van het beleidsspeerpunt huiselijk geweld.
Provincie:
Tag(s):