vrijdag, 16. maart 2007 - 11:13

Gemeente akkoord met verruiming A58

Tilburg

De snelweg A58 - A67 die van Bergen op Zoom tot Venlo dwars door Brabant loopt, raakt in de toekomst overbelast. Dit blijkt uit een studie die Rijkswaterstaat heeft uitgevoerd. De gemeente Tilburg is het met de conclusie eens dat de capaciteit verder moet worden uitgebreid. “Dit willen we samen met andere Brabantse steden onder de aandacht van de nieuwe minister van Verkeer en Waterstaat brengen�, aldus Els Aarts, wethouder verkeer in Tilburg.

Aarts: “De uitbreiding van de A58 is nodig om de problemen aan te pakken die nu al vrijwel dagelijks zichtbaar zijn en in de toekomst verder toenemen.� Voor de A58 van Bergen op Zoom tot Eindhoven zijn verdere stappen gericht op uitbreiding van het aantal rijstroken. Voor de A67, waar uitzonderlijk veel vrachtverkeer zit, is uitbreiding van rijstroken op voorhand nog niet aan de orde volgens de studie.

Voordat tot aanleg van extra rijstroken aangelegd worden moeten er nog verschillende stappen worden gezet. Het project moet op de begroting van Verkeer en Waterstaat worden gezet. “Hoewel er nog veel moet gebeuren, wordt met deze studie een belangrijke eerste stap gezet. De eensgezindheid vanuit Brabant draagt in ieder geval bij aan een hoge urgentie voor dit project�, aldus wethouder Aarts.
Provincie:
Tag(s):