woensdag, 11. april 2007 - 22:23

Gemeente Roermond teleurgesteld in minister Vogelaar

Roermond

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie zal geen bezoek brengen aan Roermond. Dit heeft de gemeente laten weten. De Midden-Limburgse gemeente had de minister verzocht een bezoek te brengen aan Roermond in het kader van de investeringen van het ministerie in achterstandswijken.

De gemeente Roermond had voorzien dat de aandacht van minister Vogelaar met name uit zou gaan naar wijken in de grote steden, zoals dat ook in voorgaande jaren het geval is geweest. Om deze reden stuurde wethouder Schreurs al direct bij de beëdiging van het nieuwe kabinet een brief naar de minister om aandacht te vragen voor de Roermondse situatie en problematiek. Helaas was dit geen aanleiding voor de minister om hierop schriftelijk te reageren of geld uit te trekken voor de wijken in Roermond en andere middelgrote steden. Ook kreeg de gemeente geen schriftelijke reactie van de minister.

Gelet op ervaringen uit het recente verleden zou de gemeente Roermond het betreuren als wederom alleen de grote steden zouden profiteren van de huidige aanpak. Dit terwijl de gemeente Roermond al jaren bezig is met een aanpak dat aansluit op de plannen van de huidige regering die zich richten op het ontwikkelen van probleemwijken naar prachtwijken. Om de minister te overtuigen nodigde gemeente Roermond haar uit voor een bezoek aan de bisschopsstad. Het doel van dit bezoek is niet alleen om "te bedelen" om geld, maar ook om haar te laten zien hoe voortvarend en succesvol de gemeente de afgelopen jaren op dit terrein actief is.
Provincie:
Tag(s):