dinsdag, 30. januari 2007 - 11:56

Gemeentebestuur Arnhem bedankt Marco Borsato

Arnhem

Het gemeentebestuur van Arnhem heeft maandag 29 januari zanger Marco Borsato gecomplimenteerd met zijn concertreeks Symphonica in Rosso en hem uitgebreid bedankt voor zijn komst naar Arnhem. Burgemeester Pauline Krikke memoreerde de tien concerten als een fantastische belevenis en eerde de zanger als een ‘authentiek artiest met een groot gevoel voor vakmanschap’.

Tijdens de bijeenkomst kreeg Marco Borsato tevens de ‘Made in Arnhem’-bokaal uitgereikt door wethouder Rita Weeda. Deze bokaal wordt toegekend aan een persoon, bedrijf of instelling die Arnhem breed in de schijnwerpers heeft gezet. “Marco Borsato heeft dat op heel eigen wijze gedaan en hij verdient dan ook terecht deze eerste bokaal�, meent wethouder Weeda.

De bijeenkomst op het stadhuis van Arnhem was georganiseerd met als doel de populaire zanger nog eens te bedanken voor alles wat hij voor de stad heeft betekend het afgelopen jaar. Niet alleen verzorgde hij tien concerten in de stad, hij was gedurende deze periode ook veelvuldig in de binnenstad te vinden waarbij hij zijn enthousiasme over Arnhem niet onder stoelen of banken stak.

Pauline Krikke verwoordde het in haar dankwoord als volgt: “Jouw concertreeks in het Gelredome heeft ons als gemeentebestuur van Arnhem met bijzonder veel trots vervuld. En ik denk dat wij als stadsbestuur spreken namens de hele Arnhemse bevolking als we zeggen dat het een eer was je hier te ontvangen en dat we het graag nog een keer over zouden willen doen.�

Dat de inwoners van Arnhem trots zijn op het feit dat Borsato Arnhem uitkoos voor zijn concerten, blijkt wel uit het grote aantal stemmen dat op hem uitgebracht werd bij de verkiezing voor de ‘Made in Arnhem’ bokaal. De Made in Arnhem Bokaal is een initiatief van de gemeente Arnhem, het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN en Dagblad De Gelderlander.

Wethouder Rita Weeda van Evenementen: “Marco heeft met zijn optredens zo’n 300.000 bezoekers naar de stad getrokken. Dat heeft een enorme impact gehad: de hotels zaten vol, de horeca en andere ondernemers hebben zeer goede zaken gedaan. Dus behalve ambassadeur van War Child, was hij een geweldige ambassadeur voor onze stad.
Arnhemmers zelf bepalen wie wint en wat mij betreft is het terecht dat de meeste stemmen naar Marco Borsato zijn gegaan�.

Marco Borsato verzorgde in oktober en november 2006 tien concerten in Arnhem onder de naam Symphonica in Rosso. In totaal bezochten meer dan 300.000 mensen Arnhem wat de stad gedurende twee weken tot Marco Borsato-stad maakte. Veel ondernemers sprongen in op de concertreeks door etalages rood aan te kleden of aanbiedingen te doen die een relatie hadden met de concerten.

De gemeente Arnhem ondersteunde Borsato onder andere door het goede doel achter de concertreeks (War Child) breed uit te dragen in de stad.
Provincie:
Tag(s):