zondag, 4. maart 2007 - 11:15

'Gijzeling' in metrostel Wibautstraat loopt goed af

Amsterdam

De Dienst Speciale Interventies (DSI) van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) oefende in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 maart in Amsterdam in het beëindigen van een gijzeling in de metro. De oefening werd in samenwerking met de regiopolitie Amsterdam-Amstelland en de gemeente Amsterdam uitgevoerd.

Voor de oefening was een metrostel stilgezet in een tunnel tussen de Wibautstraat en het Weesperplein. De oefening vond in de nacht plaats om zo min mogelijk overlast voor de dienstregeling van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf en voor de omgeving te veroorzaken

De DSI is sinds 1 juli 2006 formeel actief en heeft tot taak het pro-actief en repressief bestrijden van alle voorkomende vormen van grof geweld c.q. terrorisme. Tevens is de DSI belast met het uitvoeren van specifiek door de minister van Justitie opgedragen geclassificeerde, incidentele taken.

De werkzaamheden omvatten onder andere het aanhouden, tegenhouden of uitschakelen van verdachten; het bevrijden van slachtoffers in geval van gijzeling, ontvoering, kaping, verschansing of afpersing; het verzorgen van precisievuur of beveiligen van personen of objecten in specifieke situaties.
Provincie:
Tag(s):