vrijdag, 30. maart 2007 - 17:20

Golden Tulip gaat door

Hellendoorn

Een nieuwe stichting heeft van de autosportfederatie KNAF een licentie gekregen om de Hellendoorn Rally te organiseren. Daarmee is de 26e editie, die al het predikaat ‘afgelast’ had, toch overeind gebleven.

Het wordt weer een ouderwetse tweedaagse op 14 en 15 september, met vier klassementsproeven op vrijdagavond en twaalf op zaterdag. De rally telt niet meer mee voor het EK, desondanks mag de klassieker rekenen op de inschrijving van buitenlandse equipes.

De nieuwe stichting, waarvan nog deze week de akte passeert, presenteerde zich gisteravond in Nieuw-Heeten. In de Sallandshoeve, de locatie waar vier weken in het diepste geheim gewerkt werd aan eerherstel van de klassieker, presenteerde voorzitter Arno Bakker zijn bestuur en ontvouwde de plannen. Die zi! jn erop gericht de rally terug te brengen naar Hellendoorn, volgens traditie naar manege ‘t Oale Spoor (start/finish en parc fermée) terwijl de organisatie terugkeert in ‘t Noaberhuus. ‘t Lochter wordt als serviceterrein verlaten, De Mors in Rijssen wordt als betere locatie beschouwd.

De nieuwe stichting is tot stand gekomen na het nodige lobbywerk van Erik Braunius, ondernemer en rallyadept. „Toen bekend werd dat de rally niet zou doorgaan, ben ik heel boos geworden. Ik bleek niet de enige. Ik ben in de telefoon geklommen en gaan bellen, onder het motto, iedereen is boos, maar iedereen berust. Geen Hellendoorn Rally, dat kon niet, vond ik. Een jaar overslaan betekent geringe kansen om in 2008 nog een vergunning te krijgen.�

Door tussenkomst van ex-wedstrijdleider Herman Olthof kreeg Braunius zijn actiekaravaan in beweging. Drievoudig winnaar Erwin Docter haakte aan, evenals oud-wethouder Arno Bakker. Met als blauwdruk de stichtingsakte van SR! ON, die door de KNAF de deur was gewezen, werd een reddingspla! n gepres enteerd bij de autosportfederatie. Dat bleek wel goed voor groen licht.
Bakker: „De KNAF heeft vertrouwen in onze stichting uitgesproken. Afgelopen vrijdag kregen we een mondelinge toezegging.�

Het nieuwe stichtingsbestuur, dat de KNAF wel serieus nam, als vertrouwenwekkend bestaande bestuur bestaat naast Bakker en Docter uit Fons Wolfkamp, Willem Schoonderwoerd, Marcel Hazewinkel en Roy Koelen. Een uitvoerend comite zal de rally zelf vorm geven. Daarbij wordt kader van de marshalclub MCRI ingezet. Werdstrijdleider wordt Aart de Wild, die vorig jaar in Hellendoorn die rol voor de eerste maal had.

Opzet is een wedstrijdschema met vrijwel gelijke klassementsproeven als de afgelopen jaren. Daarvan worden er twaalf op zaterdag gereden. Er is plaats voor 130 equipes. Omdat de voorbereiding in grote haast plaatshad, moeten de aanvragen voor de vergunningen nog de deur uit en is ook de begroting nog niet sluitend.
Provincie:
Tag(s):