zondag, 4. maart 2007 - 10:42

GroenLinks kiest voor “Stadslandbouw�

Almere

GroenLinks gaat zich inzetten voor meer stadslandbouw. Het plan is dat boeren vlakbij of zelfs in de stad hun bedrijf omvormen tot stadsboerderij om zo stadsbewoners te trekken.Dergelijke bedrijven bieden tal van activiteiten, vaak samengevat met de term stadslandbouw, verbrede landbouw of belevingslandbouw. Bewoners vinden er producten direct van de boerderij, kinderen kunnen bijvoorbeeld de geitjes voeren of spelen tussen de kleine dieren. Dit maakte GroenLinks bekend tijdens het bezoek van Femke Halsema aan de Provincie Flevoland.

Ook gaan stadsbewoners op zoek naar natuur, rust, ruimte en ontspanning. Zelf kan men er vaak producten plukken of oogsten. Uit tal van onderzoeken blijkt hoe belangrijk dergelijke belevingslandbouw is voor het welzijn van stadsbewoners.

GroenLinks wil meer ruimte en geld voor deze Stadslandbouw.
Provinciale Staten en Gemeenteraden spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze verbrede landbouw. Bijvoorbeeld als het gaat om het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van diensten. GroenLinks denkt hierbij aan de vraag van verschillende groepen bewoners naar educatie, zorg, recreatie en natuur- en landschapsbeheer. Veel bewoners vinden het ook belangrijk dat het diverse aanbod van een stadsboerderij avontuurlijk is. Provincie en gemeente kunnen via subsidies dergelijke activiteiten ook financieel ondersteunen.
Provincie:
Tag(s):