woensdag, 5. december 2007 - 9:04

Groot aantal aanhoudingen in drugsonderzoek

Almelo

In totaal 38 personen zijn de afgelopen weken in Almelo aangehouden in verband met een onderzoek naar handel in harddrugs. Van hen zitten twee nog vast, waaronder de hoofdverdachte. Na de zomervakantie 2007 werd er door een team van de afdeling justitiële zaken van de politie Twente in Almelo een onderzoek gestart i.v.m. de handel in harddrugs.

Uit informatie die bij de politie binnen kwam en info uit een eerder onderzoek, werd duidelijk dat een 31-jarige Almeloer zich schuldig maakte aan de verkoop van harddrugs. Hij werd hierbij geholpen door een aantal andere Almeloers.

De 31-jarige hoofdverdachte wordt ervan verdacht in de afgelopen anderhalf jaar in cocaïne en XTC-pillen te hebben gedeald. De drugs werden ’s avonds en ’s nachts op bestelling afgeleverd. Dit gebeurde dan op het thuisadres van de besteller of in het centrum van Almelo in de omgeving van horecagelegenheden.

Naar de herkomst van de drugs en wie deze aan de 31-jarige leverde, wordt een onderzoek ingesteld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):