dinsdag, 27. februari 2007 - 9:49

Grote politieactie in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

De unit Zware Criminaliteit, de districtsrecherche, het Courage-team, de FIOD-ECD en de Rijksrecherche van Midden-en West-Brabant zijn sinds dinsdagochtend bezig met een grote gezamenlijke rechercheactie in het centrum van Bergen op Zoom.

De actie is gericht op een professionele groepering die zich bezig zou houden met georganiseerde zware criminaliteit. Er zijn inmiddels al tientallen personen aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dit laat een woordvoerster weten.

De aangehouden personen worden onder andere verdacht van het lid zijn van een criminele organisatie, witwassen en de handel-, bezit-, in- en uitvoer van verdovende middelen. Ook belastingfraude wordt niet uitgesloten. Zo’n 300 politiemensen doorzoeken tientallen woningen en panden in het centrum. Hierbij krijgen zij ondersteuning van onder andere politiehonden die getraind zijn in het opsporen van wapens, verdovende middelen en geld.

Het recherche-onderzoek is mede opgestart om een einde te maken aan de overlast die wordt ervaren bij omwonenden, door de handel in softdrugs vanuit verschillende panden in het centrum van Bergen op Zoom.

De politie Midden en West-Brabant verwacht een groot deel van de dag bezig te zijn met de doorzoekingen. Het is de grootste rechercheactie in de geschiedenis van de politie Midden en West Brabant.
Provincie:
Tag(s):