zondag, 18. februari 2007 - 0:08

Grote zoekactie naar vermiste vrouw en kind in bos

Huijbergen

De politie is vrijdagavond en een groot deel van de zaterdag druk bezig geweest om in de bossen bij Huijbergen te zoeken naar een vrouw die daar met een kind al vier dagen zou verblijven. Tot op heden zijn ze nog niet gevonden.

Vrijdagavond even na zeven uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er een vrouw was aangetroffen in het bos bij de Walsestraat, achter het vliegveld. De melder was daar zijn hond aan het uitlaten en trof toen de vrouw aan samen met een meisje van ongeveer vier jaar oud. De vrouw vertelde dat ze reeds vier dagen in de bossen rond zwierf en honger had. De vrouw maakte een versufte indruk. De melder ging hierop naar de frietboer om eten voor de twee te halen. Hij gaf het eten en ging vervolgens hulp halen voor de vrouw. Hij belde de politie en ging met agenten terug naar de plek waar hij de vrouw had aangetroffen. Maar er was geen spoor te bekennen van de vrouw. De politie nam de melding serieus en zocht met een aantal agenten in de bossen. Ook een politiehond nam deel aan de zoektocht maar het leverde niks op.

In de loop van de zaterdag werd opnieuw een zoektocht georganiseerd. Hierbij werd ook een helicopter van de KLPD ingezet en een speciale reddingshond die wordt ingezet om bijvoorbeeld na aardbevingen naar overlevenden te zoeken. Ook dit had geen resultaat.

De politie heeft in haar systemen gekeken of er een vrouw en kind als vermist stonden geregistreerd. De Belgische politie heeft dat ook gedaan, maar er zijn geen personen uitgerold die aan het signalement zouden kunnen voldoen. De vrouw is blank, normaal postuur, ongeveer veertig jaar en heeft een lengte van 1.60 – 1.65. Ze heeft sluik haar met een lichte kleur (niet blond). Ze heeft een onverzorgd uiterlijk met kleine wondjes in haar gezicht, mogelijk van het krabben. Ze droeg een meerkleurig vest en een geruite broekrok. In haar linker oor draagt ze een grote ronde oorbel. Het meisje is ongeveer vier jaar oud en droeg een dik vest, een groene cape, een maillot en goede schoenen.
Provincie:
Tag(s):