woensdag, 7. maart 2007 - 11:32

Help het klimaat in een handomdraai

Amsterdam

In maart zet Amsterdam zich in voor de 1 miljoen spaarlampen actie van Greenpeace. Het doel van die actie is om Nederland massaal aan de spaarlamp te krijgen en zo de uitstoot van CO2 te beperken. Door 1 miljoen extra spaarlampen in te draaien besparen we samen maar liefst 126 miljoen kilo CO2.
De actie van Greenpeace past mooi bij de ambitieuze milieudoelstellingen van wethouder Marijke Vos. In het nieuwe milieubeleidsplan Amsterdam duurzaam aan de top is één van de belangrijkste doelstellingen het streven naar een CO2-neutrale gemeentelijke organisatie in 2015. Zo wil de gemeente zelf het goede voorbeeld geven. Vanavond is er een inspraakavond over het nieuwe milieubeleidsplan. Meer informatie is te vinden op www.amsterdam.nl

Spaarlamp bespaart
Maar de gemeente kan het niet alleen. Daarom roept zij alle Amsterdammers op om spaarlampen in te draaien. Vervang lampen en inbouwspots en draag zo op een relatief goedkope en makkelijke manier bij aan een beter klimaat. De meeste spaarlampen kosten tussen de vijf en de vijftien euro, maar voor elke gloeilamp die je vervangt houd je jaarlijks bijna acht euro over. Omdat spaarlampen vijftien keer langer mee gaan dan een gewone gloeilamp, verdien je de aanschafprijs snel terug. En hoe eerder je al je gloeilampen vervangt, hoe meer geld je bespaart.

Net zo mooi licht, 80% minder energie
Tegenwoordig zijn spaarlampen in alle soorten en maten verkrijgbaar, van LED lamp tot inbouwspot en van peertje tot kaars. Spaarlampen geven net zo mooi en evenveel licht als gewone lampen, maar ze verbruiken daarbij wel 80% minder energie. Help mee om van Amsterdam een duurzame topstad te maken. Koop spaarlampen bij lampenier, bouwmarkt of supermarkt en help het klimaat in een hand omdraai.

De inspraakavond is op donderdag 8 maart en start om 20.00 uur en wordt gehouden in het Stadhuis (Amstel 1) zaal 0235. Aanmelden is niet nodig.
Provincie:
Tag(s):