woensdag, 4. april 2007 - 10:03

Incident Management wordt verder uitgebreid

Na de succesvolle werking van Incident Management in het Westland is met ingang van 1 april het aantal provinciale wegen waar Incident Management (IM) is ingevoerd verder uitgebreid. Dit maakt de provincie Zuid-Holland bekend.

Bij IM is de gezamenlijke focus van vijf partijen (politie, brandweer, ambulance, berger en wegbeheerder) erop gericht de weg na een ongeluk versnelt vrij te maken. IM wordt alleen bij belangrijke economische wegen ingevoerd met als doel ontstane files na een ongeval tot een minimum te beperken.

Met het versneld vrijmaken van de weg is winst in tijd én indirect ook in geld te boeken. De administratieve afhandeling volgt later. De grootste winst is dat er gewerkt wordt met gecontracteerde bergers die direct betrokken worden bij de afhandeling van het ongeval. Zij worden, in opdracht van de wegbeheerder, rechtstreeks door de politie gewaarschuwd.

Bij ongevallen met personenauto's valt een gemiddelde tijdwinst te boeken van 15 á 20 minuten. Bij vrachtwagens kan de weg na een ongeval gemiddeld 1 á 2 uur eerder vrijgemaakt worden. Met het verbond van verzekeraars zijn afspraken gemaakt zodat schadeafhandeling op een juridisch juiste manier kan worden afgehandeld.

De invoering van het Incident Management wordt uitgebreid op de N 206, N 208, N 209, N 215, N 218 en N219.
Vanaf juli 2004 is IM al succesvol ingevoerd op de N 211, N 213, N 220, N 222, N 223, N 466 en de N 470.
Medio oktober van dit jaar vindt er een verdere uitbreiding van IM plaats op belangrijke economische provinciale wegen.
Provincie:
Tag(s):