zondag, 18. februari 2007 - 1:06

Inspiratieloos PSV in slotfase langs Heracles

PSV heeft na lange tijd weer eens een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Heracles leek vanavond lange tijd een onneembare vesting voor de Eindhovenaren totdat Jefferson Farfan een één-twee met Arouna Koné benutte in de slotfase: 0-1. In de extra tijd besliste invaller Diego Tardelli het duel, na een eerdere grote kans om zeep te hebben geholpen.

Met de gedachte al bij Carnaval, zo inspiratieloos oogde PSV, met name in aanvallend opzicht. Op een kleine kans van aanvoerder Philip Cocu na, kreeg de ploeg van trainer Ronald Koeman nauwelijks kansen in de eerste helft. Heracles was feller en zorgde met Robert Schilder op de rechterflank en de kopsterke Rob Friend in de spits, veelvuldig voor gevaar.

De Canadese spits won bijna elk duel voorin en kreeg na twintig minuten spelen een geweldige kopkans uit een fraaie voorzet van Mark Looms, maar zag Gomez knap redding brengen.

In de tweede helft nam PSV meer initiatief, maar bleef het zoeken voorin. Heracles bood knap weerstand, maar moest een kwartier voor tijd toch capituleren.