vrijdag, 13. april 2007 - 8:44

Interculturele ontmoetingen in Museumpark Orientalis

Berg en Dal

Op zondag 13 mei organiseert Museumpark Orientalis het jaarlijks terugkerende Lentefestival. Tijdens dit interculturele evenement staan muziek, dans en theater centraal. De geplande optredens kenmerken zich door hun culturele en muzikale diversiteit.

Bezoekers worden onderworpen aan ska, Franstalige chansons, Arabicana, Koerdische line-dance en beeldend theater. Het festival vindt plaats van 12.00 tot 19.00 uur op vier verschillende podia.

Tijdens het Lentefestival staat de lente centraal, opgevat als symbool voor nieuwe energie, voor openheid, voor vriendschap en voor verbindingen: in dit geval onverwachte verbindingen die zich uiten in diverse muziekstijlen. Hiermee slaat dit evenement een brug tussen verschillende culturen en religies.

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met poppodium Doornroosje en Stichting WHAA. Het resultaat: een festival met een divers aanbod in muziek, dans en theater vol energie.

Op het buitenpodium speelt het Antwerp Gipsy Ska Orkestra een combinatie van zigeunermuziek en ska. Daarnaast zullen de strijkers van de Belgische Anarchistische Abend Unterhaltung hun mengeling van pop en klassieke muziek op de bezoekers afvuren. Een breed repertoire van jazz, folk en pop kunnen we verwachten van Dez Mona.

No Blues neemt de bezoeker mee naar oosterse sferen met hun Arabicana. Dit gemengde gezelschap uit verschillende culturen brengt alternatieve country gespeeld met opzwepende Arabische instrumenten ten gehore. De muzikant van Mondo Leone vermaakt het publiek met verhalen en muziek die gecombineerd worden met korte filmpjes en het Limburgse Von Bergh brengt heerlijke chansons met een hoog poëtisch gehalte.

Ook Stichting WHAA verzorgt diverse interculturele optredens, waaronder een presentatie van Koerdische line-dance. Het decor, een Marokkaanse theetent, nodigt uit tot een bezoek aan niet alleen de optredens, maar ook voor een lekkere oosterse snack en waterpijp.

Theater is er voor jong en oud in het nieuwe museumtheater. Daar speelt Beeldend theater Madoc speciaal voor deze dag de voorstelling ‘Het Vogelmeisje’: een fantasierijk sprookje over het verleggen van grenzen.

13 mei, de dag van het Lentefestival, is tevens moederdag. Museumpark Orientalis biedt een speciale lezersactie voor deze bijzondere dag. Op vertoon van bijgeleverde bon mag een tweede persoon gratis het festival (en daarmee het hele museum) bezoeken.
Provincie:
Tag(s):