donderdag, 4. januari 2007 - 22:26

Inwoners uit Schoonoord krijgen medaille

Schoonoord

Twee inwoners uit Schoonoord namen woensdagavond een bronzen medaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds in ontvangst. Henderikus Bouwknegt (49 jaar) en zijn zoon Nick Bouwknegt (18 jaar) hebben eind maart 2006 de 45-jarige Jacob Harm Dijks uit een brandende auto aan de Rolderstraat te De Kiel gered.

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden reikte de onderscheidingen uit tijdens de nieuwjaarsreceptie in Café Restaurant Cornelis te Dalen.

Op 31 maart 2006 vond op de Rolderstraat te De Kiel een eenzijdig ongeval plaats. Een personenauto met één inzittende, de heer Jacob Harm Dijks, raakte van de weg en reed tegen een boom. Door deze aanrijding vloog de auto in brand. De bestuurder was niet in staat om op eigen kracht uit de auto te komen en heeft zijn leven te danken aan adequaat handelen van zijn redders, vader en zoon Bouwknegt uit Schoonoord.

De heer Bouwknegt heeft de achterruit van de brandende auto ingetrapt en vervolgens samen met zijn zoon de bestuurder, die bekneld zat met één van zijn voeten, met grote moeite uit het wrak weten te bevrijden. Voor de redders was het een gevaarlijke situatie, omdat de auto al brandde en er gevaar voor een ontploffing dan wel een steekvlam bestond. De heer Bouwknegt heeft door het intrappen van de ruit een wond aan zijn been opgelopen. Hij heeft zich hiervoor onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De bestuurder van de auto is met zware inwendige verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Provincie:
Tag(s):