dinsdag, 13. maart 2007 - 9:18

Jan Pronk reikt Geuzenpenning 2007 uit

Vlaardingen

Jan Pronk reikt op dinsdag 13 maart de Geuzenpenning 2007 uit aan de gezaghebbende internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). Pronk overhandigt de penning in de Grote Kerk in Vlaardingen aan Carroll Bogert, associate director van HRW.

Jan Pronk was de laatste jaren actief als bijzonder afgezant van de Verenigde Naties in Soedan. Hij was ook Minister van Ontwikkelingssamenwerking. Momenteel werkt hij als hoogleraar ‘Theorie en Praktijk van Internationale Ontwikkeling’.

Het bestuur van de Stichting Geuzenverzet 1940-1945 wil met het toekennen van de Geuzenpenning bewondering uitspreken voor de consciëntieuze en gedreven wijze waarop HRW werkt. HRW onderscheidt zich door het brede werkveld en de grote effectiviteit in het bereiken van resultaten.

Dinsdag 13 maart staat Vlaardingen in het teken van het herdenken van het Geuzenverzet en het uitreiken van de Geuzenpenning. De herdenking start met een samenzijn in de Bethelkerk, gevolgd door een herdenking bij het Geuzengraf op begraafplaats Emaus, met het leggen van kransen en bloemen en een minuut stilte. Vervolgens gaat een stille tocht van het Geuzengraf naar de Markt. Op de Markt start om 14.00 uur een herdenking bij het Geuzenmonument, waarna om 15.00 in de Grote Kerk de Geuzenpenning wordt uitgereikt. De uitreiking is alleen toegankelijk voor genodigden.
Provincie:
Tag(s):