zaterdag, 17. februari 2007 - 9:11

Jongeren ‘battlen’ in Apeldoorn tegen discriminatie

Op 28 februari en 1 maart wordt de Apeldoornse Gigant omgetoverd tot een ware ‘battleground’. In het kader van de landelijke All Different, All Equal-campagne organiseert de Nationale Jeugdraad daar in samenwerking met In-Spe en jongerencentrum Don Bosco een hiphopbattle en een jongerendebat. Met de battle en het debat worden alle jongeren in Apeldoorn en omgeving uitgedaagd zich uit te spreken tegen discriminatie en intolerantie.

Last van een hoofddoekje of lange kousen bij het vinden van een stage? Discriminatie bij de discotheekdeur? Media stemmingmaker? Jongeren kunnen er hun zegje over doen tijdens het debat dat op 28 februari plaatsvindt in de Gigant. Ook Ayhan Tonça, voorzitter van de SGP-jongeren Jan Kloosterman, rapper Toprak en Apeldoorner.com laten hun mening horen. Rapster Big-E geeft een show weg.

Op 1 maart wordt de Gigant voor de hiphopbattle in een urban jasje gegoten. Jongeren kunnen dan het achterste van hun tong laten zien in hun rapteksten over discriminatie en intolerantie. Het publiek kiest uiteindelijk haar favoriet. Rapper Raymzter, bekend van de hit Kut Marokkanen, treedt op en de dj’s Vibe en Double-U zorgen voor muziek.
Provincie:
Tag(s):