woensdag, 9. mei 2007 - 9:28

Jort Kelder opent 2e editie 'Create Tomorrow'

Enschede

Bijna duizend studenten van Nederlandse universiteiten formeren woensdag 9 mei de ‘grootste denktank ter wereld’: Create Tomorrow. Tientallen studententeams buigen zich op de campus van de UT een dag lang over praktijkproblemen van het Nederlandse bedrijfsleven.

De dag begint met een ‘motivation speech’ van oud-Quote-hoofdredacteur Jort Kelder, die de studenten vertelt hoe ze rijk kunnen worden door innovatief te zijn. Hoofddoel van Create Tomorrow is om innovatieve oplossingen te bedenken voor praktijkproblemen van grote en kleine bedrijven en het contact tussen studenten en bedrijfsleven te stimuleren.

De denktank ‘Create Tomorrow’ werd in 2005 voor het eerst georganiseerd door de Student Union, het overkoepelende orgaan van alle studenten en studentenorganisaties aan de Universiteit Twente. Premier Balkenende reikte toen de prijs uit aan het studententeam met de beste innovatieve oplossing.

De tweede editie, op 9 mei 2007, wordt wederom in Enschede georganiseerd. Verschil met de eerste editie uit 2005 is dat er dit jaar niet alleen studenten van de Universiteit Twente deelnemen, maar ook teams van andere Nederlandse universiteiten. Voor de teams met de beste ideeën is een prijzengeld van 8.000 euro beschikbaar. Dagvoorzitter is Jan Douwe Kroeske.
Provincie:
Tag(s):