maandag, 29. januari 2007 - 15:54

Klassiek Wonen 2007: Gewaagd decoratief!

Amsterdam

Degene die een aantal jaren geleden voorspelde dat klassiek absoluut dé trend zou worden werd op zijn minst raar aangekeken. Een kroonluchter boven de eettafel op hangen, de strak gestuukte muur behangen met een klassiek dessin en de rugleuning van je stoel te laten capitonneren? Inderdaad! Er wordt een grote belangstelling voor de traditionele klassieke woonstijl gesignaleerd

Het effect van het zorgvuldig decoreren van je huis met rijke stoffen, zacht tapijt, oosterse kleden, elegante meubels en kleurrijke lampenkappen wordt herontdekt. Het is eigenlijk alleen een kwestie van durven! Hippe ontwerpers zorgen ervoor dat het zeker niet ouderwets wordt. Er wordt een duidelijke vertaalslag gemaakt naar de moderne levensstijl.

Trendy is bijvoorbeeld de combinatie van zwart met wit in de basis en bloedrood als accentkleur. Er wordt geëxperimenteerd met metallics in zilver, koper en goud. Een klassiek buikkastje krijgt een andere uitstraling zodra het bekleed is met een knalroze fluwelen coating.

Opa’s oorfauteuil wordt ingeruild voor een witte loveseat en de hocker bekleden we met een glanzende glamour velvet. Er zijn genoeg manieren om klassiek te combineren met modern, waardoor een eigentijds interieur ontstaat. Begin het nieuwe jaar in stijl en laat je inspireren door deze nieuw klassieke woontrend!
Categorie:
Tag(s):