dinsdag, 30. januari 2007 - 15:26

'Klussende' vrouwen lichten bouwmarkten op

Enschede

De politie heeft donderdag 25 januari twee vrouwen aangehouden die worden verdacht van grootschalige oplichting. De vrouwen komen uit Zutphen en zijn 37 en 53 jaar oud, zo maakte de politie dinsdag bekend.

De vrouwen werden betrapt bij een bouwmarkt aan het Schuttersveld in Enschede, waar ze middels een wisseltruc met kassabonnen een douchecabine wilden inruilen voor geld, op dusdanige wijze, dat ze er geld aan overhielden. De medewerker herkende een van de vrouwen van een foto, welke door de landelijke keten was verspreid in verband met soortgelijke trucs in andere filialen.

Bij huiszoeking trof de politie in de woningen van beide verdachten een grote hoeveelheid kassabonnen aan, afkomstig van meerdere bouwmarkten in Nederland.
Tijdens een ingesteld onderzoek bleek dat beide vrouwen zich op grote schaal in het land, vanaf oktober 2006 en meerdere keren per week, bezig hielden met de oplichtingspraktijken. Zij hebben zich op deze wijze vermoedelijk voor duizenden euro’s verrijkt.

De politie nam de auto met aanhanger, waarop nog een douchecabine stond, in beslag. De vrouwen zijn inmiddels in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):