vrijdag, 9. maart 2007 - 15:55

Koningin opent Sphinxfabriek

Maastricht

Koningin Beatrix zal woensdagmiddag in Maastricht de nieuwe fabriek van sanitairfabrikant Koninklijke Sphinx openen.

Het bedrijf heeft de omslag gemaakt naar een hoog geautomatiseerd, modern productieproces op deze nieuwe locatie, omdat de traditionele, arbeidsintensieve productiewijze van sanitair in Nederland niet meer rendabel was.

In de nieuwe fabriek zijn ruim 100 medewerkers betrokken bij het productieproces; allen afkomstig uit de oude fabriek en intensief omgeschoold. Ook het design van alle modellen vindt hier plaats. In totaal werken bij Koninklijke Sphinx 220 mensen. Het bedrijf produceert jaarlijks 540.000 stuks sanitair.

Koninklijke Sphinx is marktleider in de Benelux en maakt sinds 2000 onderdeel uit van Sanitec Corporation, een van de grootste sanitairproducenten in Europa. Het kenniscentrum van de hogedruktechnologie van Sanitec Corporation is eveneens ondergebracht bij Sphinx.

Sphinx is van grote invloed geweest voor Maastricht. De stichting van de fabriek in 1834 betekende werkgelegenheid voor duizenden en was de aanzet voor de ontwikkeling van de infrastructuur van de stad. Bij haar 125-jarig bestaan in 1959 verkreeg Sphinx het predikaat Koninklijk.
Provincie:
Tag(s):