zondag, 1. april 2007 - 10:43

Man ernstig gewond na ongeval op Maasbrug

Venlo

Bij een ernstig verkeersongeval op de Maasbrug tussen Venlo en Blerick is zondagochtend een 22-jarige automobilist uit Blerick ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen, zo meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde toen een 26-jarige man uit Venlo samen met een nog onbekende man, wat rondhingen op de brug en daarbij het verkeer hinderden. Een automobilist die op de rechter rijstrook reed, moest zelfs voor hen stoppen. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Tegelen, haalde de auto op de rechter rijstrook in. Op dat moment kwam de auto van het slachtoffer eveneens uit de richting van Blerick en wilde de Tegelenaar inhalen. Hierdoor kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen de vangrail. Het slachtoffer werd hierdoor uit de auto geslingerd.

Voor de hulpverlening werd een mobiel medisch team per traumahelikopter ingevlogen. De politie heeft na een zoektocht met een speurhond en met inzet van bikers de 26-jarige verdachte kunnen aanhouden op een parkeerplaats aan de Venrayseweg. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):