woensdag, 7. maart 2007 - 11:23

Man in been geschoten na relationeel geweld

Almere

Na een melding van relationeel geweld heeft een politieagent dinsdagavond op de Palingweg een 36-jarige man in zijn been geschoten. De politieman was samen met een collega toen zij na de melding de verdachte, op aanwijzing van een aangeefster, op straat tegen kwamen.De man verzette zich dusdanig agressief en bedreigend dat de agent besloot hem in zijn been te schieten.

Nadat de verdachte te kennen was gegeven dat hij was aangehouden in verband met bedreiging, probeerde deze, nog zittend in zijn auto, weg te komen door heen en weer te rijden. Vanwege de dreiging van een mes is tegen de verdachte pepperspray gebruikt. De man werd daarop steeds agressiever en verliet zijn voertuig waarna hij één van de agenten te lijf wilde gaan. Daarop is gericht op de benen van de verdachte geschoten en is deze in een onderbeen geraakt. De man is met een ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd en na behandeling ingesloten aan de Baljuwstraat. Dit heeft het politiekorps Flevoland bekend gemaakt.

Bij later onderzoek is voor de woning van de aangeefster, een mes aangetroffen. Het incident wordt op dit moment nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):